Nespressokapslar revolutionerade det globala kaffedrickandet

Vi svenskar älskar verkligen kaffe. Tillsammans med våra nordiska grannar så dricker vi enorma mängder per person varje år, vilket inte är så konstigt med tanke på att solen mer eller mindre försvinner under sex månader. På senare år har dock fler och fler börjat med att dricka kapselkaffe och det är allt tack vare Nespresso.

Kapselkaffe är ett nytt och modernt sätt att brygga sitt kaffe. Med hjälp av en särskild bryggare får man en perfekt avvägd kopp varje gång. Med Nespresso kapslar så kan man välja mellan traditionellt bryggkaffe eller en klassiskt italiensk espresso.

Faktum är att många älskar kapselkaffe just eftersom det är så smidigt. Man behöver inte hålla på att mäta kaffepulver och hälla upp vatten. Det enda som krävs för att få sig en rykande färsk kopp på morgonen är att stoppa in kapseln i bryggaren och trycka på en knapp. Kaffet är klart på bara en minut och smakar lika fantastiskt varje gång.

Någonting för alla smaker

Med hjälp av Nespresso kapslar så kan du utforska nya och intressanta smaker som man annars inte hade vågat sig på. Det är väldigt vanligt att vi svenskar håller oss till samma kaffe mer eller mindre hela livet. Detta är inte så konstigt då det är väldigt tråkigt att köpa ett halvt kilo kaffepulver för att sedan märka halvvägs genom den första koppen att man inte gillar smaken.

Genom att köpa olika prova på paket med Nespresso kapslar så kan man pröva sig fram bland alla smaker för att hitta en som man tycker extra mycket om. För även om det är väldigt mycket snabbare och smidigare så har Nespresso ett enormt utbud att välja bland.

Nespresso var de första som tog kapselkaffe till den breda allmänheten. Smidigheten och smakupplevelsen gör att många som börjat med kapselkaffe sällan går tillbaka till traditionella bryggmetoder.

Så vad krävs för att sätta igång? Det enda som du behöver är en bryggare och kapslar. Ett tips för dig som ska testa för första gången är att köpa ett paket med kapslar som innehåller flera olika smaker. Du kan då testa dig fram och hitta din favorit.