Test av danska PurePower

Elektrolytdrycker är ingenting nytt inom sportvärlden och det har länge gått att köpa färdigblandade drycker på butiker som är fyllda med vätskeersättning. Dessa för dock med sig en rad nackdelar och vi var därför väldigt glada för att få testa på elektrolyterna från PurePower.

Du som motionerar mycket eller tävlar i någon idrott vet säkert redan vad elektrolyter är. När man svettas så förlorar kroppen viktiga salter och mineraler. Dessa används för att se till att kroppen fungerar som den ska, samt för att binda upp vätska. Det är alltså kritiskt att fylla på med dessa salter och mineraler för att säkerställa fortsatt god prestation vid fysisk aktivitet.

Elektrolyter i pulverform

När man köper elektrolytdrycker i butiken så kommer det som sagt med en rad nackdelar. Den första av dessa är att det lätt kan bli för mycket att ta med sig ut på rundan. Man vill sällan bära runt på fler tunga flaskor i löparspåret eller i träningsväskan.

När vi testade PurePowers elektrolyter så gjorde vi det halvvägs igenom ett träningspass. Vi blandade i pulverblandningen direkt ner i våra vattenflaskor för att sedan kunna fylla på med maltodextrin och andra viktiga ämnen.  Många färdigblandade elektrolytdrycker innehåller stora mängder socker för att kunna tilltala yngre personer samt människor som inte dricker dessa under idrottande. Det är för oss därför ett väldigt uppskattat att PurePowers elektrolytdrycker inte innehåller en orimlig mängd socker, utan istället är utformad för att ge kroppen precis vad den behöver under intensiv aktivitet.

Vi uppskattar även miljöaspekten i det hela. Det som vi testade kom som ett vanligt brev på posten och det krävdes inga onödiga transporter av en dryck som i mångt och mycket enbart är vatten. Genom att blanda själv kan man alltså vara skonsam mot både sin plånbok och miljön, någonting som vi tycker är fantastiskt.