Transformers – häftiga robotar med rötter i Japan

Transformers har länge varit en väldigt populär serie när det kommer till filmer och TV-serier. Transformers tog sin början i japan under mitten av 1970-talet och har sedan dess byggt upp en lojal och hängiven följarskara online.

De enorma robotarna från en främmande planet som tar sig till jorden för att fortsätta sitt oändliga krig är idag en utav världens största serier och filmerna slår intäktsrekord gång på gång. Men vad är egentligen en Transformers, och var är serien någonstans idag?

Vad är en Transformer?

En Transformer är en enorm robot som kan omvandla sig till ett fordon. Oftast är det någon form utav bil eller lastbil. Som vi tidigare har nämnt så kommer Transformers från en främmande planet och landar på jorden. Väl framme slår de sig i slag med människor för att lösa problem och fortsätta sin kamp mot deras eviga fiende, Decepticons.

Transfomersfilmerna

Det är inte helt omöjligt att du som läser detta framförallt har hört talas om Transformers genom någon av de många filmer som har producerats på senare år. Med stjärnspäckade rollistor och med regissören Michael Bay vid rodret så blev dessa filmer snabbt oerhört populära. Filmerna hade stora budgetar och är verkligen oerhört imponerande actionfilmer där datoranimeringen är verklighetstrogen och högoktanig action varvas med en väldigt intressant handling.

Men det har även producerats animerade serier som under en lång tid visades på TV både i Sverige såväl som över världen. Det var här som de flesta fick sin första introduktion till Transformers.

Transformers idag

Även om det idag var några år sedan det kom ut en ny transformersfilm så kan man idag fortfarande köpa en hel del olika Transformers leksaker och accessoarer. Leksakerna är modellerade efter karaktärerna i filmerna och serien. I Japan och USA så är Transformers fortfarande en enorm industri med miljontals fans.

För den som är intresserad av att köpa leksaker till sitt barn så finns det mycket att välja bland. När man köper en Transfomersleksak så får man dessutom två leksaker i en eftersom att den stora roboten kan förvandlas till en bil eller lastbil.